"Everything should taste like bacon....."

Boller i karry

Til denne ret skal der anvendes følgende til 4 personer:
 
500 g hakket kalv & flæsk
2 løg
1 æg
25 g smør
1,5 spsk. gul karrypasta
1 spsk. karrypulver
1 æble
3 dl mælk
300 g ris
Havsalt & peber
Lys jævner efter behov  
 
 
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 20 min.
 
  
     
  1. Sæt vand over, og kog risene som anvist på pakken.
  2.  
  3. Sæt en anden gryde over med vand, og kog det op.
  4. Riv løgene og æblet på et rivejern.
  5. Kom kød, æg, havsalt, peber, 0,5 dl mælk og halvdelen af løget i en skål, og bland godt.
  6. Lav små boller af farsen, og kom dem i det kogende vand i 8 min.
  7. Smelt smørret i en gryde, og svits karrypasta, karrypulver og resten af løget.
  8. Tilsæt derefter revet æble, Bacon Salt, resten af mælken og 4 dl vand fra gryden med kødbollerne, og bland godt.
  9. Kog det op, og lad det simre i 5 min., og jævn eventuelt med lidt lys jævner.
  10. Kom derefter kødbollerne i gryden, bland godt, og smag til med havsalt og peber.
  11. Hæld vandet fra de kogte ris.
  12. Servér.
Boller i karry er en ret som de fleste af os er vokset op med, og må derfor betegnes som en klassiker. Jeg troede faktisk ikke det var muligt, at lave boller i karry endnu bedre, men det var indtil jeg prøvede at tilsætte Bacon Salt Original eller Bacon Salt Natural. Helt præcist hvad det gør, ved jeg ikke, men det virker! Jeg anvender altid en mild karrypasta sammen med karrypulver og æbler, der ikke er for søde, da jeg ikke har et personligt favoritæble til denne ret.
Opbevaring: Boller i karry kan opbevares 3 dage i køleskab ved maks. 5° eller i fryser i ca. 4 måneder ved min. -18°.