"Everything should taste like bacon....."

Frikadeller med Bacon Croutons

Til denne ret skal der anvendes følgende:

500 g kalv & flæsk (8-12%)

1 æg

35 g Bacon Croutons

1 spsk. hvedemel med top

1 rødløg

1 spsk. havsalt med top

1 tsk. hvid peber

2,5 dl sødmælk

50 g smør

0,5 dl baconolie (evt. raps- eller olivenolie)

 

Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 10 min.

 

1) Riv rødløg på et rivejern, og knus Bacon Croutons meget fint i en minehakker eller morter.

2) Kom kødet op i en skål, tilsæt havsalt og rør rundt.

3) Kom derefter de knuste croutons, hvedemel og æg i, og bland det hele godt sammen.

4) tilsæt løg, hvid peber og sødmælk, og rør rundt.

5) Sæt farsen køligt i ca. 15 min.

6) Kom olien og smøret på en pande (evt. ad flere omgange).

7) Når smørret er smeltet, formes frikadellerne i passende størrelser med to spiseskeer.

8) Steg dem i ca. 5 min. på hver side ved middel varme.

9) servér.

 

Frikadeller må vist betegnes som en klassiker, vi alle kender - og elsker. Jeg troede, jeg havde fundet den perfekte opskrift, men det var indtil jeg stiftede bekendskab med www.baconsalt.dk Jeg har derfor skabt ovenstående opskrift, som jeg håber I vil synts om. Jeg bruger altid rødløg og hvid peber, da jeg syntes det giver en bedre smag, men man kan sagtens anvende alm. løg og sort peber, hvis man foretrækker det. Sødmælken kan også skiftes ud med let- eller skummemælk, men de smager nu bedst med sødmælk. Har man ikke flere Bacon Croutons, så kan man evt. tilsætte 20g Bacon Salt Original eller Bacon Salt Natutal og så 4 spsk. hvedemel med top i stedet.

 

Opbevaring: Frikadeller kan opbevares 2 dage i køleskab, eller fryses i 3 måneder.