"Everything should taste like bacon....."

Lasagne med Bacon Croutons

Til denne ret skal der bruges følgende til 4 personer:

 

300 g. hakket oksekød

100 g Bacon Croutons

2 dåser flåede tomater

1 løg

1 fed hvidløg

1 peberfrugt uden kerner

2 gulerødder

400 g lasangeplader

3 dl bechamel- eller mornay-sauce

150 g revet mozzarella

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og peber

 

Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 50 min.

 

1. knus Bacon Croutons meget fint i en minehakker eller morter.

2. Skræl gulerødderne, og hak løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder fint.

3. Varm olivenolien i en gryde, og brun løget og det hakkede oksekød.

4. Tilsæt derefter de flåede tomater, peberfrugt, hvidløg og gulerødderr, og smag til med havsalt og peber.

5. Tag et ildfast fad (ca. 25x25 cm), og læg et lag lasangeplader i bunden.

6. Kom derefter kødsovs, lidt bechamel-sause og endnu et lag lasangeplader ovenpå.

7. Gentag det et par gange, og slut af med lasangeplader på toppen.

8. På det øverste lad lasangeplader fordeles de knuste Bacon Croutons jævnt ud over.

9. Plaser fadet i en forvarmet ovn i 25 min ved 220 grader (ikke varmluft)

10. Tag fadet ud af ovnen, og drys den revede mozzarellaost ud over, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 min.

11. Servèr.

 

Lasange er en dejlig nem og velsmagende ret, som stort set alle kan lide. Jeg bruger altid denne opskrift med knuste Bacon Croutons på toppen, da jeg syntes det giver en rigtig god, saftig lasange med et sprøgt lag ost - og ikke mindst en fantastisk smag. Jeg køber køber altid bechamel- eller mornaysaucen i supermarkedet, da det gør det hele lidt nemmere uden at smagsoplevelsen ødelægges.

Spis gerne en grøn salat eller noget godt brød til.

 

Opbevaring: Lasange kan opbevares 2 dage i køleskab, eller fryses ned i ca. 4 måneder.