"Everything should taste like bacon....."

Løgsuppe med Bacon Croutons

Til denne ret skal der anvendes følgende til 4 personer:

 

100 g Bacon Croutons 5 spsk. baconolie (evt. ekstra jomfruolivenolie)

350 g løg

350 g rødløg

1 l grønsagsbouillon

2,5 dl fløde

4 forårsløg ( kun den hvide og lysegrønne del)

Havsalt og peber

 

Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 40 min.

1. Skær løg, rødløg og forårsløg i skiver.

2. Varm baconolien i en gryde, og steg løg, rødløg og halvdelen af forårsløgene i 5 min.

3. Tilsæt grøntsagsbouillon. og kog det op.

4. Lad det simre i 30 min. men låg ved middel varme.

5. Blend herefter suppen, og kom den tilbage i gryden.

6. Tilsæt fløden, kog op, og smag til med havsalt og peber.

7. Drys resten af forårsløgene og Bacon Croutons.

8. Servér.

 

Løgsuppen er en lidt anderledes måde at spise løg på, men det smager skønt. Den ellers kraftige og særlig smag, som løg kan have forsvinder fundstændig og man får i stedet en mere sødlig smag. Og kombinationen af den sødlige løgsmag når uanede højder, når den kombineres med de sprøde Bacon Croutons. Ønsker man at skære kræftigt ned i kalorierne, så kan man sagtens undlade at bruge fløde, og i stedet tilsætte lidt ekstra grøndsagsbouillon.

Opbevaring: Løgsuppe kan opbevares 2 dage i køleskabet, eller fryses i ca. 2 måneder