"Everything should taste like bacon....."

Spaghetti bolognese

Til denne hovedret skal der bruges følgende til 4 personer:

 

400 g hakket oksekød

2 spsk. Bacon Salt Hickory

2 stængler bladselleri

2 løg

2 gulerødder

1 rød chili uden kerner (ca. 10 cm)

3 dl rødvin

600 g tomater (evt. fra dåse, men væden skal sies fra)

3 dl skummemælk

1 spsk. sukker

Havsalt og peber

300 g speghetti

 

Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 4 timer.

 

1. Hak løg, selleri, gulerødder og chili fint.

2. Brun løg, selleri, gulerødder og det hakkede oksekød i en gryde.

3. hæld rødvin i gryden, og kog den HELT ind.

4. Tilsæt derefter tomater, Bacon Salt Hicory, chili, sukker, havsalt og peber, og rør godt rundt.

5. Hæld mælken i, og lad det komme i kog.

6. skru ned for blusset, og lad det simre i 4 timer uden låg, mens der røres en gang imellem.

7. Kog spaghettien som anvist på pakken.

8. Servèr.

 

Jeg elsker denne opskrift! Den er lidt tidskrævende, men den smager bedre end alle andre opskrifter, jeg har smagt. Prøv den - og lav eventuelt en større portion, som kan fryses ned til en anden gang. Skulle man ikke have tid eller overskud til at lade den koge i 4 timer, kan man servere bolognesen efter den har simret en time, men smagen kan slet ikke sammenlignes med smagen efter den har kogt i 4 timer.

 

Opbevaring: Spaghetti bolognese kan opbevares 3 dage i køleskab, eller fryses ned i ca. 4 måneder.