"Everything should taste like bacon....."

Tomatsuppe med Bacon Salt Maple

Til denne ret skal der anvendes følgende til 4 personer:

 

2 spsk. Bacon Salt Maple

3 dåser flåede tomater

3 fed hvidløg

1 løg

1 grøntsagsbouillonterning

2 gulerødder

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og peber

Evt. flute eller brød

 

Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 40 min.

 

1. Skær løg og gulerødder i mindre stykker.

2. Varm olivenolien i en gryde, og steg løg og gulerødder i 5 min.

3. Tilsæt derefter de flåede tomater, bouillonterning og Bacon Salt Maple, og kog op.

4. Lad det simre i 20 min. uden låg, og brend efterfølgende suppen.

5. Smag til med havsalt og peber.

6. Servér.

 

Dette er en anderledes tomatsuppe, da den indeholder løg, gulerødder og Bacon Salt Maple - men den smager rigtig godt og har en god tyngte. Ønsker man mere kraft i smagen, kan man komme Bacon Salt Jalapeño i. Servér eventuelt suppen med noget rigtig godt brød til. Vil man gøre suppen mere dekorativ kan man pynte suppen med nogle friske basilikumblade eller persille lige før servering. Ønsker man at bruge friske tomater, skal man regne med 1 kg tomater til 4 personer. Tomaterne skal havde fjernet skindet, dette gøres ved at skære et kryds i skindet og komme tomaterne i en gryde med kogende vand i ca. 10 sekunder. Derefter kan skindet fjernes og tomaterne skæres i mindre stykker og puttes i blenteren. Opbevaring: Tomatsuppen kan opbevares 2 dage i køleskab, eller fryses i 2 måneder.